individuele ontwikkeling

individuele ontwikkeling

Individuele begeleiding
Het succes van organisaties, het vergroten van de effectiviteit van bedrijven en organisaties, wordt sterk beïnvloed door wat zij investeren in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.
De professionele ontwikkeling en persoonlijke groei van de mensen in organisaties is dan ook de essentiële succesfactor. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van medewerker en leidinggevende. Het  is een proces waarin de mens zijn mogelijkheden tot ontplooiing brengt op gebieden als competenties, talenten, kennis en inzicht.

Het is van belang dat alle mensen in een organisatie zichzelf kunnen ontwikkelen op werkvlak en op persoonlijk vlak. Het verkrijgen van inzicht en het kunnen verwoorden van eigen behoeften en wensen is belangrijk voor permanente inzetbaarheid.

U kunt bij de CT Groep terecht, wanneer er vragen spelen als:
– Functioneringsvraagstukken: disfunctionerende medewerker
– Ontwikkelvraagstukken: Intrinsieke kracht, drijfveren, motivatie
– Leiderschapsvraagstukken: ontwikkelen vaardigheden
– Vraagstukken op het gebied van communicatieve en sociale vaardigheden
– Loopbaanontwikkeling en mobiliteit
– Talentontwikkeling met Aspira samen met Profileermij
– Functionering en beoordelingsgesprekken

Wij kunnen ondersteunen bij deze vraagstukken. Onze kwaliteit is om goed aan te sluiten bij zowel werkgever als de medewerker. Wij wandelen een stukje mee, zijn goed in een scherpe diagnose en creatief in de geboden oplossingen. Wij helpen om echt tot actie te komen en tot een blijvend resultaat te komen.

onze aanpak van individuele ontwikkeling

De manier waarop wij onze vraagstukken aanpakken:

met respect voor mensen

geen éénmalige acties maar een duurzame benadering en een blijvend resultaat

altijd maatwerk: we gaan samen op zoek naar de beste aanpak

onze normen

In onze begeleidingsactiviteiten houden wij ons aan de normen van

een aantal mogelijkheden

Wij gaan samen met de medewerker onderzoeken waarom de prestaties achterblijven. Op grond daarvan maken we een coachingsplan en voeren dit uit of verwijzen gericht door. Coaching heeft bij ons een beperkt aantal sessies om tot resultaat te komen

Ontwikkelvraagstukken van mensen en van teams gaan we in het werk aan. Het eigen werk is de beste leerschool, zodat leren werken wordt en werken leren.

We gaan uit van een de intrinsieke kracht van mensen, van hun eigen drijfveren, motivatie en mogelijkheden.

Leiderschapsvaardigheden worden het beste ontwikkeld in het eigen team of met andere leidinggevenden uit de eigen organisatie.

Voor ons is leidinggeven vooral het verschil durven maken met je team. Geen standaardoplossingen: wel kijken wat er nodig is.

Talent- en loopbaanontwikkeling gaan wat ons betreft hand in hand. Als je weet wat je wilt en waar je talenten liggen en die weet te ontwikkelen, dan neem je ook je toekomst in eigen hand.

Voorbij de hype

Wij werken op basis van uw modellen instrumenten en inzichten en bouwen deze verder uit. Daarin heeft u geïnvesteerd en daarop bouwen wij verder. Wij hanteren geen succesmodellen of universeel toepasbare behandelingen.

Het gaat tenslotte niet om ons, maar om uw organisatie.

hoe kunnen we u helpen?

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over ons en onze werkwijze.

Samen met Arjen Jansen hebben we bij Wiertsema en Partners B.V. een nieuw systeem van functiewaardering en salariëring ingevoerd. Ik ben zeer tevreden over de deskundigheid en de samenwerking met CT, ook in de communicatie met de OR, het MT en met medewerkers.

Lous Miedema
Manager HR, Wiertsema en Partners

Op zoek naar een gedegen coach of adviseur?