vernieuwing van het systeem van ontwikkelen en presteren bij een adviesburo

groei en systeemvernieuwing

Bij een middelgroot adviesbureau in de infrastructuur was de de groei in de afgelopen tijd stevig: zowel in aantal personen als in ambitie. De organisatie wilde de ontwikkeling van mensen beter in beeld krijgen en beter sturen en ook het functiegebouw steviger neerzetten.

de functies

Als start van het project werden alle functies in kaar gebracht met een accent op de functievereisten. Daarna werden de functies gewogen en in relatie met elkaar in een functiehuis gezet. Na goedkeuring door diverse interne stakeholders werd het gehele systeem gevalideerd.

de gesprekken

Voor de organisatie was het systeem nieuw, dus ook de gesprekken met elkaar en de leidinggevenden over ontwikkelen en presteren waren nieuw. Deze zijn in twee ronden geoefend: een gesprek over ontwikkelen en een gesprek over presteren. Niet volgens een geheel vaststaand stramien, maar met accenten per afdeling en de medewerker aan het woord.

het resultaat

Medewerkers weten nu waarop gelet wordt on hun ontwikkeling, waarop gelet wordt bij het beoordelen van hun prestaties en hoe ze dat zelf kunnen beïnvloeden. En zij staan voorop!