assessment

Houdt de ontwikkeling van uw medewerkers gelijke tred met die van uw organisatie?

Assessments kunnen een belangrijk instrument zijn om te zien of de competenties van uw medewerkers in lijn zijn met wat de organisatie vraagt.

Assessments worden door ons verzorgd om verschillende doelstellingen van de klant te verwezenlijken.

Het kunnen zijn:

  • Korte checkup van medewerkers op hun eigen verzoek of van de organisatie
  • Doorstroom van medewerkers in de organisatie goed te begeleiden
  • Selectietrajecten te ondersteunen
  • Prestaties van teams te evalueren of daarvan het ontwikkelingspotentieel vast te stellen

Alle assessmenttrajecten, of het nu teamassessments, korte checkups of zware selectieondersteuning zijn, worden gekenmerkt door zorgvuldigheid en respect voor mensen.

Klanten

Wij voeren assessmenttrajecten uit voor diverse grote en kleinere opdrachtgevers. Deze klanten zijn afkomstig uit de informatietechnologie, het bank– en verzekeringswezen, de (semi-)overheid en de telecommunicatie industrie, maar ook grotere en kleinere ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf. Hiervoor hebben wij speciaal het MKB assessment samengesteld, dat snel antwoord geeft op uw specifieke vragen voor een aantrekkelijk tarief.

Opzet van Assessments

In onze assessments zijn altijd de volgende onderdelen aanwezig.

Een vragenlijst met betrekking tot werkstijlen in gewone omstandigheden en onder druk.

Een persoonlijkheidsvragenlijst.

Een interview.

Afhankelijk van het doel van het assessment worden hieraan één of meerdere andere onderdelen gekoppeld, zoals tests voor abstract redeneren, één of meerdere praktijkoefeningen of rollenspelen en een uitgebreid interview.

Maatwerk

Een assessment bij CT is altijd maatwerk. Het wordt precies op uw organisatie toegesneden. Na het assessment krijgen de kandidaat en de opdrachtgever een duidelijke rapportage waarin de gestelde vragen ondubbelzinnig beantwoord worden.

Respect voor mensen

Onze assessments worden gedaan met respect voor de medewerker. Steeds weer blijkt dat de kandidaten de uitslag accepteren en terugkijken op een zware, maar plezierige en nuttige dag.

Een assessment wordt door ons beschouwd als een blijk, dat de opdrachtgever daadwerkelijk geïnteresseerd is in de kandidaat.

Professioneel en gedegen

Aan alle assessmenttrajecten stellen wij zeer hoge kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen zijn door ons vastgelegd en zijn afgeleid van de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging voor Personeelbeleid (NVP). Aan deze normen zijn door ons nog extra eisen toegevoegd, bijvoorbeeld over de vorm en inhoud van de rapportage.

 

 

hanneke niemeijer
Hanneke Niemeijer
adviseur assessment