Boekpresentatie Organiseren als Spreeuwen

Organiseren als spreeuwen.
Praktijk en theorie van een lerende organisatie

Spreeuwen die in een grote groep vliegen stemmen voortdurend op elkaar af. Ze blijven als groep bijeen, zonder dat er een spreeuw met een vlaggetje voorop vliegt om aan te geven welke kant ze op moeten. Wat kunnen wij daarvan leren?

In ‘Organiseren als spreeuwen’ geeft organisatie-ecoloog Johannes Regelink zijn persoonlijke kijk op een lerende organisatie. Enthousiast en bevlogen, maar gebaseerd op een gedegen theoretische ondergrond. Het is het verhaal van Regelink Ecologie & Landschap, dat zich van eenmansbedrijfje ontwikkelde tot toonaangevend ecologisch adviesbureau. Het is ook het verhaal van Johannes’ persoonlijke zoektocht naar een organisatievorm gebaseerd op zelfsturing en gespreid leiderschap, waarin samenwerking tot méér leidt dan de som der delen en waarin ruimte is voor persoonlijk leren. Het geeft inzicht in hoe dat vorm kan krijgen, met een voor iedere organisatie bruikbaar besluitvormingsmodel.

Ontwikkeling van zelfsturing

Wil jij ook toe naar een organisatie waarin blijven leren, eigen verantwoordelijkheid nemen en samenwerken centraal staan? Zoek je naar een manier van organiseren die de wereld een beetje mooier maakt? Wanneer moet je dit beslist willen en wanneer moet je nog even de diepte in met jezelf, je team en je organisatie? En waar zoek je dan naar?Hoe ga je om met verschillen in je team en in je organisatie?

Dit boekje biedt inspiratie maar ook een bondige theoretische basis, voor iedereen, van frontliniewerker tot directeur, die die zoektocht aan wil gaan!

Interactieve bijeenkomst

Door de Corona maatregelen is het op dit moment lastig plannen.  Efico en de CT groep gaan wél samen aan de slag om in het najaar een mooi interactief event  te plannen rond dit boek.

Het thema is dan Zelfsturing in lastige situaties. We zien je graag terug in het najaar!