Terschelling cursus voor praktijkmanagers 2019

Praktijkmanager een boeiend vak: houd de praktijk op koers!

Driedaagse nascholing voor praktijkmanagers in de huisartsenpraktijk Terschelling

6 tot en met 8 november 2019

De Terschelling-cursus voor doktersassistentes is al meer dan tien jaar een succes. Dit najaar organiseert de CTgroep op veler verzoek voor het eerst de Terschelling-cursus voor praktijkmanagers in de huisartsenpraktijk.

In steeds meer huispraktijken is een praktijkmanager werkzaam. De gezondheidszorg in Nederland is volop in beweging. De huisartspraktijk worden steeds complexer. Denk hierbij aan ketenzorg, substitutie en multidisciplinaire samenwerkingen. Het management van de praktijk groeit de huisarts boven het hoofd en gaat dan vaak ten koste van de directe patiëntenzorg. Steeds vaker is een stevige praktijkmanager de oplossing die wordt gekozen om de praktijk (weer) op orde te brengen en verder te professionaliseren.

Deze functie is volop in ontwikkeling. Er komen allerlei uitdaging op de praktijkmanager af op het gebied van o.a. personeelsbeleid, leidinggeven, ICT/automatisering, financiën, zorgvernieuwing en accreditatie.

Er is al heel veel nascholing voor de artsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Maar niet voor praktijkmanagers. Daarom hebben wij een driedaagse nascholing georganiseerd voor praktijkmanagers.

Voor wie?

Ben jij praktijkmanager in een huisartsenpraktijk en wil jij aan de slag met de uitdagingen die dit mooie vak jou te bieden heeft? Wil jij op een professionele manier je vak uitoefenen en het plezier in je werk met je collega’s en patiënten/cliënten behouden en vergroten, dan is deze cursus echt iets voor jou!

Inhoud van de cursus

In deze nieuwe cursus staan we nadrukkelijk stil bij actuele praktijkmanagement-thema’s op het gebied van praktijkvoering, leidinggeven en persoonlijke ontwikkeling. Diverse thema’s worden uitgewerkt in een zevental workshops:

  1. Het waardebod- model; het ontwikkelen van een visie en een A3-jaarplan
  2. Inkomsten en uitgaven van de huisartspraktijk
  3. Waarom hebben we het toch zo druk?
  4. Professioneel handelen; de praktijkmanager als spin in het web
  5. Situationeel leidinggeven; leidinggeven aan het praktijkteam
  6. Gespreksvoering; lastige gesprekken
  7. Stevig staan als praktijkmanager

Download de brochure met alle informatie hier