CT werkt mee aan het FACT congres 2019

 

Voor het eerst is het landelijk FACT congres in Drenthe geweest! In samenwerking met ervaringsdeskundigen, naastbetrokkenen en netwerkpartners organiseerde GGZ Drenthe op 6 juni 2019 het FACTIVAL. Benieuwd hoe dit was? Bekijk hieronder de aftermovie.

Het FACT congres stond in het teken van zingeving, stigmabestrijding, herstel en inclusie en was nadrukkelijk geïnspireerd door de uitgangspunten van de Positieve Gezondheid.

GGZ Drenthe wilde graag laten zien wat er in Drenthe gebeurd aan ‘EPA zorg en behandeling’, ook vanuit de context van jeugd- en verslavingszorg en woonondersteuning. Want er gebeurt in Drenthe veel vanuit verregaande samenwerking met netwerkpartners en met naastbetrokkenen. Ervaringsdeskundige inzet is binnen die samenwerkingen inmiddels vanzelfsprekend.

Sprekers
Machteld Huber was keynote spreker en Irene van de Giessen heeft de vijfde Remmers van Veldhuizenlezing uitgesproken.

Wat is het FACTIVAL en hoe verhoudt dat zich tot het FACT congres?
Als het gaat over zingeving, stigmabestrijding, herstel en inclusie dan moeten we er niet alleen met zijn allen over gaan praten binnen de muren van een congres, maar dan moeten we dat in praktijk gaan brengen. Wij geloven dat we verder komen als we deze thema’s bespreken en beleven met een brede groep mensen. Daarom is de verbinding gezocht met het Zingevingsfestival en het Festival der Mooie Dingen. Voorafgaand aan het FACTIVAL was er op 5 juni een masterclass: een openbaar en inhoudelijk programma van lezingen en dialoog met het publiek in samenwerking met het Festival der Mooie Dingen en het Zingevingsfestival. Tijdens het congres, 6 juni, waren de invloeden van beide festivals ook terug te zien. Dit totaalconcept had de naam FACTIVAL!