Waardering voor het project Optimaal Leven

dialoog

Vanmiddag was staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek in Drenthe. Leuke interacties en een mooie, open dialoog kwam op gang. Wat een betrokken man is dat! Hij weet waar het over gaat, stelt scherpe vragen en is gevat in het gesprek.

 

optimaal leven

Tijdens zijn bezoek hebben we aandacht besteed aan het Project Optimaal Leven waar de CT groep de projectleiding levert, de spoedpoli, de psycholance, IHT en aan Ervaringsdeskundigheid. Een vol programma dat laat zien waar betrokken ggz zorgorganisaties (GGZ Drenthe, VNN en Promens Care) in Drenthe zich samen met de gemeentelijke partners en de zorgverzekeraars sterk voor maken.

passende zorg

Met een hele mooie eindboodschap: Het gaat om het verbeteren van welzijn van mensen met (langdurige) psychische kwetsbaarheid op de wijze die hen past. En om te ontdekken wat hen past, zul je het gesprek aan dienen te gaan en moeten luisteren naar wat de persoon die in zorg is/komt nu eigenlijk zelf wil. Waarbij we de naasten, wijk en omgeving niet mogen vergeten, sterker nog: betrekken waar kan. En waar we gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn: zorgorganisaties, gemeenten, zorgverzekeraars, politiek Den Haag en de maatschappij als geheel.

Een hele opgave. Een kleine bijdrage in Drenthe. Mooi dat we dit met meneer Blokhuis hebben mogen delen.