Johan van Dijk

Vanuit mijn jarenlange ervaring als manager en als adviseur werk ik als consultant bij de CT.groep. Ik heb veel te maken gehad met de combinatie van kwaliteitsmanagement en verandermanagement. Door de toenemende regelgeving in zowel de bankensector als de zorg zie ik deze organisaties worstelen met vraagstukken als: ‘Hoe zorgen we er nu voor dat we, ondanks het geweld van al deze regelgeving, onze klanten (of patiënten) zo goed mogelijk kunnen bedienen? En daarbij ook nog de vereiste kwaliteit kunnen leveren?’

Na een periode van ruim 25 jaar in loondienst te hebben gewerkt binnen de Rabobank Groep heb ik in 2012 besloten een andere weg in te slaan. Binnen de Rabobank Groep heb ik gedurende ruim 10 jaar diverse managementfuncties bekleed, de laatste 4 jaar als Manager Private Banking. Sinds 2012 ben ik aangesloten bij de CT.groep.

In maart 2012 heb ik mijn doctoraalstudie Management en Organisatie bij Tias Nimbas te Tilburg met succes afgerond.

Aandachtsgebieden

  • Kwaliteitsmanagement
  • Coaching op kwaliteit
  • Projectmanagement
  • Verandermanagement
  • Integraal management

Om in een veranderende omgeving kwaliteit te kunnen leveren is verandermanagement onmisbaar. Immers, nieuwe regels vragen om een andere aanpak. Mijn visie daarop komt sterk overeen met wat Mahatma Gandhi daar ooit over zei: ‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien’. Veranderen is dus een staat van zijn, en geen aangeleerd trucje! Bovendien begint het bij jezelf, intrinsiek. Dat is waar ik graag voor en met mensen aan wil werken. Omdat een focus op veranderingen tot resultaat gaat leiden.

Over Johan

Eén van mijn hobby’s is fotograferen. Vanuit deze hobby leer je de wereld om je heen anders te bekijken, letterlijk. Dat helpt mij enorm vraagstukken van organisaties ook anders te bekijken. En vaak ligt daar de oplossing. Verder ben ik nauw betrokken bij meerdere projecten in Roemenië, een andere wereld dan de onze. Waarbij je geconfronteerd wordt met het feit dat werkwijzen die in Nederland goed werken daar juist niet werken. Per definitie zoek ik dan naar de uitdaging om mijn doelen te bereiken op een manier die wel mogelijk is. Zo leer ik van hen en zij leren van mij. De ultieme leeromgeving.

Mijn passie ligt in het leveren van kwaliteit en kennis overdragen op mensen waardoor opnieuw kennis gecreëerd kan worden. Er worden weer resultaten bereikt door een vernieuwende aanpak.

 

Contact met Johan

telefoon                 06 43 47 74 70

mail                        johan.van.dijk@ctgroep.nl

linkedin